PESTİL BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR !!!
Fındık, ceviz, bal,dut pekmezi, süt ve undan oluşan; protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda olan pestil; A, B vitaminleri ve demir yönünden zengin bir besin maddesi niteliği taşıyor.
Pestil, vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon- enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır. Dut pestilinin dışında üzüm pestili, kayısı pestili ve köpük pestili gibi pestil çeşitleri de vardır. Beyaz üzümden yapılan köpük pestili de çok yararlı bir besin maddesidir.
Yüksek enerji değerine sahip olan pestil ve kömeler ayni zamanda içerdikleri diğer besin kaynakları bakımından da önemli gıda maddelerinden biri haline gelmiştir. 100 gr. Pestil 332 kcal enerji verirken, 139 mgr. Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr. Sodyuma sahiptir. Sodyum bakımından fakir potasyum bakımından zengin olması kalp- damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemini artırmaktadır. Pestil ve kömenin besin içeriği, üretim aşamasında kullanılan bal, süt, dut, ceviz veya fındığın kalitesiyle yakından ilgilidir.
Fındık, ceviz, bal,dut pekmezi, süt ve undan oluşan; protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda olan pestil; A, B vitaminleri ve demir yönünden zengin bir besin maddesi niteliği taşıyor.
Pestil, vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon- enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır. Dut pestilinin dışında üzüm pestili, kayısı pestili ve köpük pestili gibi pestil çeşitleri de vardır. Beyaz üzümden yapılan köpük pestili de çok yararlı bir besin maddesidir.
Yüksek enerji değerine sahip olan pestil ve kömeler ayni zamanda içerdikleri diğer besin kaynakları bakımından da önemli gıda maddelerinden biri haline gelmiştir. 100 gr. Pestil 332 kcal enerji verirken, 139 mgr. Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr. Sodyuma sahiptir. Sodyum bakımından fakir potasyum bakımından zengin olması kalp- damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemini artırmaktadır. Pestil ve kömenin besin içeriği, üretim aşamasında kullanılan bal, süt, dut, ceviz veya fındığın kalitesiyle yakından ilgilidir.
Pestil, K, Ca, S, P,Mg, Cu, Zn, l, Cl, SiO, CaO gibi mineraller açısından zengindir. Biyolojik değeri yüksek proteine de içerir. Ayrıca suda eriyen (A,D,E,K) vitaminler ile B grubu vitaminlere de sahiptir. Dolayısıyla vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli etkiye sahiptir.
+ yorum + 1 yorum
Siparişiniz Elime Ulaştı Hizmetiniz İçin Teşekkur Ederim Harıkaydınızz
Yorum Gönder