Hakiki Rize Kavurması
Kavurma yapımında genellikle sığır eti kullanılmaktadır. Nitelik açısından taze et olarak kullanıma uygun olmayan karkas bölgelerinden seçilen etler olgunlaştırmak amacıyla 4C’de bir gün bekletilir.
Kavurma eti olgunlaştırılmış, taze, soğutulmuş veya kuşbaşı şeklinde doğrandıktan sonra dondurulmuş ve üretimden önce çözündürülmüş karkas etlerinin, etten ayrılabilen tendonları, büyük damar ve sinirleri, kıkırdakları ve lenf yumruları temizlenmiş etler olmalıdır.
Kavurma yapımında genellikle sığır eti kullanılmaktadır. Nitelik açısından taze et olarak kullanıma uygun olmayan karkas bölgelerinden seçilen etler olgunlaştırmak amacıyla 4C’de bir gün bekletilir.
Kavurma eti olgunlaştırılmış, taze, soğutulmuş veya kuşbaşı şeklinde doğrandıktan sonra dondurulmuş ve üretimden önce çözündürülmüş karkas etlerinin, etten ayrılabilen tendonları, büyük damar ve sinirleri, kıkırdakları ve lenf yumruları temizlenmiş etler olmalıdır.
Kavurma üretiminde yağ olarak; kavurmaya işlenecek her türün et ve iç yağları kullanılır. Ancak yağın iyi muhafaza edilmiş, temiz, acılaşmamış olması gerekir.Kavurma yağı olarak genellikle sığır, böbrek yağları kullanılmaktadır.Kavurmada kullanılan etin kendi yağı yada etin türündeki kasaplık hayvanlardan elde edilen eritilmiş iç yağları kullanılır.
https://www.rizeyoreselurunleri.com
https://www.rizeyoreselurunleri.com
+ yorum + 1 yorum
Gerçekten Harika Emeğinize Sağlık Rize Kavurması Sizden Sorulur
Yorum Gönder