RİZE KAVURMASI

Hakiki Rize Kavurması
Kavurma yapımında genellikle sığır eti kullanılmaktadır. Nitelik açısından taze et olarak kullanıma uygun olmayan karkas bölgelerinden seçilen etler olgunlaştırmak amacıyla 4C’de bir gün bekletilir.
Kavurma eti olgunlaştırılmış, taze, soğutulmuş veya kuşbaşı şeklinde doğrandıktan sonra dondurulmuş ve üretimden önce çözündürülmüş karkas etlerinin, etten ayrılabilen tendonları, büyük damar ve sinirleri, kıkırdakları ve lenf yumruları temizlenmiş etler olmalıdır.
Kavurma üretiminde yağ olarak; kavurmaya işlenecek her türün et ve iç yağları kullanılır. Ancak yağın iyi muhafaza edilmiş, temiz, acılaşmamış olması gerekir.Kavurma yağı olarak genellikle sığır, böbrek yağları kullanılmaktadır.Kavurmada kullanılan etin kendi yağı yada etin türündeki kasaplık hayvanlardan elde edilen eritilmiş iç yağları kullanılır.
                                               https://www.rizeyoreselurunleri.com

Related product you might see:

Bu Ürünü Paylaşın :

+ yorum + 1 yorum

27 Kasım 2015 03:40

Gerçekten Harika Emeğinize Sağlık Rize Kavurması Sizden Sorulur

Yorum Gönder

 
Support : Rize Kavurması | Kars Kaşarı
Copyright © 2011. Rize Yoresel Urunleri - All Rights Reserved
Template Created by Web dizayn Published by Rize Bilişim
Proudly powered by Erdem İbuk
Rize Bilişim